Vintergulerødder

Friske, lækre – og ikke mindst danske – gulerødder om vinteren lyder lidt usandsynligt. Men på Marienlyst, tager vi økologiske gulerødder op af jorden, næsten hver dag hele vinteren, så du kan få friske rødder i dit supermarked.

Friskopgravede gulerødder hele vinteren
Vi sår gulerødderne i maj, og når de er vokset færdig i oktober/november, bliver alle bedene dækket med genanvendeligt folie, og et tykt lag halm for at beskytte mod frost. Når vi tager gulerødderne op, fjerner vi alt halmen, ruller folien op og sender det til genanvendelse. Vi fejer resterne af gulerodstoppe væk, høster og kører gulerødderne hjem til pakkeriet. Processen går rimelig smertefrit, hvis vejret er med os.
Når vejrguderne er sure
Fryser det 15 grader, er snestorm eller skybrud, bliver høsten en udfordring. Når vinterens regnbyger virkelig tager til og marken forvandles til en pøl af mudder, må der flere traktorer til at trække vores høstvogne væk fra marken, og gulerødderne er så mudrede, at man ikke kan genkende roden, før de bliver vasket.

Fordelen ved at lade gulerødderne stå på marken er, at de bevarer deres rodnet hele vinteren, så de er ekstra saftige, når de ender hos dig. Derudover bliver de skinnende rene i vores vaskeri, fordi de bliver vasket så kort tid efter, de er høstet.