Rod’kassen

Lær vores gartneri og de økologiske rodfrugter bedre at kende. Vidste du for eksempel…

… at hver gang du køber 1 kg. økologiske gulerødder fra Marienlyst, sparer du ca. 40 liter grundvand for mødet med sprøjtegifte?
… at økologiske grøntsager har et større tørstofindhold end ikke-økologiske grøntsager? Og at økologiske grøntsager indeholder mindre af det uønskede nitrat?
… at økologisk dyrket jord er fyldt med regnorme og mikroorganismer, der hjælper med at frigive næringsstoffer, som giver smag og modstandskraft i rodfrugterne?
… at for en økologisk grøntsagsavler er alle levende organismer forbundsfæller? I stedet for at sprøjte med gift, prøver vi at skabe balance og naturlig orden, så skadedyrene ikke kommer i overtal.
… at der er 30 % flere forskellige arter af vilde dyr, planter og insekter på økologisk dyrkede marker?
… at de første økologiske gulerødder blev solgt i danske supermarkeder i 1981, var uvaskede og at prisen var omtrent den samme som i dag?
… at der findes tusindvis af gulerodssorter, som alle har forskellig smag og konsistens? Smagen udvikler sig bedst, når de vokser i en levende økologisk jord.
… at konventionelle kartofler er den mest sprøjtede afgrøde i Danmark? Du hjælper virkelig miljøet og dig selv ved at vælge økologiske kartofler.
… at vi før vinteren kommer lægger en dyne af halm på vores gulerodsmarker, så vi kan høste friske gulerødder hver dag, selv om der er  hård frost og snestorm?
… at vi oplever store flokke af krondyr, som mødes til vinterdans på vores gulerodsmarker? Her knækker de mange rødder og skraber halmen væk, så gulerødderne skades af frosten.

Gulerødder og årgangsvin
Det er præcis de samme faktorer, der påvirker smag og kvalitet af en god vin, som gælder for gulerødder. Der er stor respekt og interesse omkring god vinsmag, og villighed til at betale herfor. Hvorimod det er ukendt for de fleste, at guleroden kan smage bedre, hvis vi acceptere lidt lavere udbytte og lidt højere pris – Vi kan dog kun tilbyde rødder fra samme årgang.