Om Gartneriet Marienlyst

Gartneriet MarienlystGartneriet Marienlyst ligger højt oppe, med en fantastisk udsigt over landskabet. Her er mange fine naturområder, Aarhus Å risler bl. andet forbi vores marker. Jorden har været dyrket i mere end 1000 år, gravhøje og stenalder redskaber vidner herom. Derfor forvalter vi mulden på bedste vis.

Rene linjer
Den økologiske dyrkningsform betyder alt på Marienlyst. Vi kan se at det giver mere liv i vores jord, og at vilde dyr og fugles levemuligheder forbedres betydeligt. Derfor arbejder vi alene med økologi på alle vores marker. Vi ved at det er godt for miljøet, og vi tror det giver modstandsdygtige og sunde planter, dyr og mennesker. I pakkeriet på Marienlyst håndteres der alene økologiske vare, det er din garanti for rene linjer fra vores økojord til dit spisebord.

Økologisk pioner
I 1982 grundlagde Mogens Hansen et lille gartneri, hvor han dyrkede økologiske grøntsager til torvesalg i Aarhus. Dette var før reglerne for økologi blev udformet, så i de første år måtte der sammen med andre pionere, bruges meget tid på at danne de regler, som er grundlaget for økologisk produktion i dag. Gartneriet har nu mere end 30 år på bagen, og mens årene er gået, er Marienlyst vokset i takt med økologien, og er nu en moderne virksomhed med daglige leverancer i hele Danmark, samt en del eksport.
Eksperter i økologiske rodfrugter
Der er gennem årene dyrket alle tænkelige økologiske grøntsager på gartneriets marker. Alt kan dyrkes uden brug af kunstgødning og kemikalier, det koster bare lidt mere. I dag koncentrerer vi os om at dyrke rodfrugter i alle former, farver og størrelser. Det er noget af det sundeste mad du kan spise, og der er mange smagsvarianter, som vi arbejder meget med at få frem. Vi har stor erfaring, og er førende på mange områder inden for dyrkning og pakning af økologiske rodfrugter.

Fra Aarhus til Kina
Vi dyrker alle de rodfrugter og kartofler, som kan stå på markerne omkring Marienlyst. Derudover, har vi et dyrknings samarbejde med 4 andre økologiske gårde i det midtjyske, alle deres rødder bliver vasket og solgt som Marienlyst produkter. Hvis vi nu lagde alle rødderne i forlængelse af hinanden, så ville de nå hele vejen til Kina og tilbage til Aarhus igen.

Tekno(øko)logi
Det er meget vigtigt at vi holder fast i de økologiske principper, når vi arbejder med jorden og grøntsagerne på marken. Det er naturligt for os, at bruge alt den nye teknologi som findes, til at forbedre og effektivisere vores dyrkning, samt måden vi sortere og pakker varerne på.

Her kan du se lidt om hverdagen på Marienlyst, og høre om hvordan det hele startede.