Certificeringer

På Gartneriet Marienlyst, går vi højt op i miljøet omkring os og dyrker vores marker naturligt. Vi har derfor fået tildelt hele tre miljø-certificeringer, samt muligheden for at anvende nøglehullet på alle vore varer. Derudover har vi også fået tildelt en elitesmiley af Fødevarestyrelsen.

Det røde Ø

Den mest kendte af de tre certificeringer er det røde, danske Ø-mærke. Det røde Ø havner kun på fødevarer, som er økologisk producerede og som sælges på det danske marked. Ø-mærket viser at de økologiske regler er fulgt, og at det er kontrolleret af den danske stat.

Så hvis du går op i økologi og vil være sikker på, at de varer du køber er naturligt fremstillet, kan du roligt stole på det røde Ø-mærke.

Gartneriet Marienlyst har det røde ø-mærke
Gartneriet Marienlyst har det europæiske øko-mærke

EU-bladet

Det europæisk økologi-logo fortæller også, at vores rodfrugter er økologiske. Logoet, der består af 12 stjerner om en stilk, er obligatorisk, hvis man er økologisk fødevareproducent i EU. EU-bladet erstatter ikke det røde Ø, så de to mærker kan sagtens stå sammen på emballagen og supplere hinanden. Det er en styrke, at vi har et fælles økologisk regelsæt med de lande, vi importerer fra.

GlobalG.A.P

GlobalG.A.P er vores tredje certificering og står for Global Good Agricultural Practice. Mærket viser, at vi udover at dyrke økologiske fødevarer på vores marker også tænker både bæredygtighed, miljø og arbejdsforhold ind i vores produktion.

Når vi køber rodfrugter af en producent i Egypten, som også har GlobalG.A.P-mærket, er vi sikre på, at de overholder reglerne og støtter den form for produktion, vi går ind for.

Mærket er endnu ikke så udbredt i Danmark, men i nogle lande handler producenterne kun med andre, hvis de også har mærket. Mærket er altså vigtigt for os, når vi importerer fra og eksporterer vores rodfrugter til udlandet.

Fødevarekontrol

Smileyen viser dig, hvor god en virksomhed er til at overholde fødevaresikkerheden. For at engros virksomheder kan få elite-status, skal Fødevarestyrelsen udelukkende have uddelt 1’ere i de seneste fire kontrolrapporter de seneste 12 måneder.

Det er også et krav at fødevarevirksomheder, der markedsfører sig på egen hjemmeside, skal vise eller linke til kontrolrapporterne. Det gør vi, og du kan se rapporterne her.


Økologisk arealtilskud

Gartneriet Marienlyst har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.